OM DALSLAND

OM DALSLANDJu mer tid vi spenderar i naturen, desto bättre mår vi. Det är världens forskare eniga om. Den intensiva naturen i Dalsland är därför helt oslagbar för dig som söker en rejäl boost av återhämtning och välbefinnande. Välkommen till en plats med sinnesupplevelser utöver det vanliga!


Dalsland ligger i norra hörnet av Västsverige, med Norge och Bohuslän som grannar i väst och Vänern – Sveriges största insjö – i öst. På mindre än två timmars bilfärd från Göteborg och Oslo befinner du dig mitt i den avkopplande naturen. Och det bästa av allt är hur varierad den dalsländska naturen är, med allt från fjäll och sagoskogar till slättmarker, kust och otaliga sjöar, samt ett rikt djurliv. Det var förmodligen det som fick Prins Eugen, i slutet av 1800-talet, att beskriva Dalsland som ett Sverige i miniatyr.


ATT GÖRA I DALSLAND


VandraDet finns mycket vandring att välja bland i Dalsland. Fråga om närmaste vandring på din camping. Här är några av lederna du inte ska missa under din vistelse hos oss. Pilgrimsleden, Tresticklan, Kroppefjäll, VammerviksledenDalslands KanalDalslands Kanal är en upplevelse med flera fina slussar på vägen. Ta någon av Kanlabåtarna eller ta dig fram av egen maskin med kanot eller kajak.FiskeDet rika vattenlandskapet Dalland bjuder självklart på finfin fiske. Hyr en båt från någon av våra campingplatser och ta dig ut på vattnet för att prova din fiskelycka.PaddlaDalsland är fyllt av vatten. Det är Sverige vattenrikaste landskap. Allt ifrån småsjöar, kanaler till Vänern. Kanoter finns att hyra på många av våra campingplatser. Mer info hittar du på campingarnas hemsidor.KulturVill du tillfredställa din kulturella ådra så har du kommit rätt när du hamnat i Dalsland. Här finns många små aktörer och stora. T.ex. Not Quite, Konstvandring, Bluesfestival Åmål, Kulturbruket, Museum, Hällristningar m.m.MatPassa på att äta närproducerat och väl omhändertagna råvaror. Dalslands Mat är en märkning du ha utkik efter där man jobbar med råvaror och produkter från Dlaland. GLUPS är en matfestival för den matintreserade att besöka.CyklaKom bort från dom stora vägarna och ge dig ut på ett äventyr på små kringliga vägar som naturskön utsikt från vägkanten. Eller ta dig en tur på Dresin.HåverudAkvedukten i Håverud är Dalsland mest besökta turistmål. Här möts Båt, tåg och bil på samma plats med varsin bro. Enda platsen i världen där detta förekommer. ShoppingI Dalsland hittar du flera små lokala butiker och loppisar. Handla lokalt och smart. Du kan även besöka köpcentrum i Mellerud.